Blog

 

 

  • 19/09/2023
    Na czym polega stały monitoring zapotrzebowania na opakowania foliowe?

    Efektywne zarządzanie zapasami, kontrola kosztów i minimalizacja odpadów. Te trzy rzeczy jest w stanie zapewnić stały monitoring zapotrzebowania na opakowania foliowe, który oferujemy piekarniom. Jak wygląda realizacja tej usługi w naszym przypadku? Na czym ona polega w praktyce? Tego dowiesz się z tego wpisu.

    Dowiedz się więcej
  • 23/06/2023
    Woreczki foliowe z nadrukiem czy bez?

    Dla wielu piekarni wybór opakowania decyduje o świeżości wyrobów oraz skuteczności promocji. W tym celu najlepiej sprawdzają się woreczki foliowe z nadrukiem – komu są szczególnie polecane? Kiedy wybrać wersje bez grafiki?

    Dowiedz się więcej
  • 09/05/2023
    Dlaczego klipsy do zamykania woreczków są lepsze od samoprzylepnych tasiemek?

    Na smak i jakość pieczywa wpływa przede wszystkim wilgoć, dlatego chleb, bułki i inne wyroby należy szczelnie zabezpieczyć. Do wyboru mamy dwie opcje: samoprzylepne tasiemki lub woreczki zamykane na klipsy, najczęściej metalowe. Dlaczego ostatnia możliwość jest lepsza? Czy jest droga w zakupie? Gdzie można ją dostać? Na wszystkie pytania odpowie dzisiejszy wpis. Zapraszamy do lektury!

    Dowiedz się więcej
  • 16/03/2023
    Jak przechowywać pieczywo, żeby było świeże?

    Na świeżość chleba wpływ ma miejsce jego przechowywania, temperatura, a także, w co dokładnie umieściliśmy wypiek. Istotne jest też samo pieczywo, bo inny czas świeżości zachowa chleb z mąki pszennej, a inny z żytniej. Co jeszcze trzeba wiedzieć? W czym przechowywać nasz bochenek?

    Dowiedz się więcej
  • 10/03/2023
    Trwałość pieczywa a opakowanie

    Świeżość wypieków możemy przedłużyć w bardzo prosty sposób. Wystarczy zadbać o proces produkcyjny i odpowiednie opakowanie. Które z jest najbardziej uniwersalne? O czym jeszcze trzeba wiedzieć? Przekonajmy się!

    Dowiedz się więcej
  • 02/02/2023
    Jak długo można przechowywać pieczywo?

    Spożywamy go ponad 30 kilogramów rocznie — w wielu domach stanowi on podstawę jadłospisu, bez której trudno wyobrazić sobie codzienne menu. Mowa oczywiście o chlebie. Choć z reguły kupujemy go na bieżąco, chcąc zawsze cieszyć się maksymalnie świeżym bochenkiem, warto wiedzieć, jak długo oraz w jaki sposób można przechowywać pieczywo. Dzięki temu unikniesz przykrej niespodzianki w postaci pleśni lub innych oznak zepsucia.

    Dowiedz się więcej
  • 02/01/2023
    Transport pieczywa - jak powinien wyglądać?

    Dystrybucja żywności stanowi dość duże wyzwania — zarówno w kwestii logistyki, jak i przestrzegania konkretnych regulacji prawnych. Transport pieczywa nie jest tutaj wyjątkiem. Samo przewożenie chleba, bułek oraz wyrobów cukierniczych obarczone jest określonymi przepisami, do których właściciele firm z branży piekarniczej po prostu muszą się stosować. Poniżej podpowiadamy, co warto wiedzieć na temat przewozu tego typu produktów.

    Dowiedz się więcej
  • 08/12/2022
    Jak przechowywać pieczywo?

    Jeśli po zaledwie jednym dniu od zakupu Twój chleb bardziej przypomina suchary niż miękkie i pachnące pieczywo, które dopiero niedawno opuściło piekarnię, prawdopodobnie robisz coś źle. Przechowywanie w tym przypadku ma równie wielkie znaczenie, co sama jakość produktu, a wszelkie błędy w tym zakresie mogą mieć przykre konsekwencje — począwszy od mniej smacznego śniadania, aż po poważne zagrożenie dla zdrowia. Poniżej podpowiadamy, na co warto zwrócić uwagę oraz jakich nawyków lepiej się wystrzegać przechowując pieczywo.

    Dowiedz się więcej
  • 27/10/2022
    Gospodarka opakowań o obiegu zamkniętym

    Czołowe zasady odpowiedzialnego prowadzenia biznesu koncentrują się m.in. wokół środowiska naturalnego oraz troski o jego kondycję. Gospodarka opakowań o obiegu zamkniętym w Tripak S.C. ma na celu ograniczenie wykorzystania materiałów syntetycznych, nienadających się do recyklingu na rzecz tych przyjaznych sferze ekologicznej. W przypadku opakowań foliowych produkowanych przez naszą firmę, szczególnie zależy nam na tym, by były one możliwe do ponownego zastosowania, a finalnie do ponownego przetworzenia.

    Dowiedz się więcej
  • 04/10/2022
    Ochrona pieczywa w sklepie

    Wygląd i cechy fizyczne artykułów spożywczych to podstawowe czynniki, które skłaniają konsumentów do zakupu ⁠— co do tego nie ma wątpliwości. Nie inaczej jest w przypadku jednego z podstawowych produktów, które trafiają na nasze stoły, czyli pieczywa. Jak sprawdzić jakość chleba podczas wizyty w sklepie? Niestety, spora część klientów ma tendencję do dotykania wyrobów piekarniczych, by określić w ten sposób ich jakość i świeżość. Poniżej podpowiadamy, jak ochronić nasze produkty przed działaniem czynników zewnętrznych.

    Dowiedz się więcej
  • 24/08/2022
    Jakie są najczęstsze wady pieczywa

    Klienci kupują oczami — co to tego nie ma żadnych wątpliwości. Wybierając chleb lub bułki zazwyczaj skupiamy się ich wyglądzie, co nie jest wcale niczym złym. Chrupiąca skórka, miękki środek, wygodny kształt oraz dodatki zapewniające interesujące doznania smakowe — branża piekarnicza bez wątpienia dostarcza nam wielu powodów do radości. Odwróćmy jednak sytuację i zastanówmy się nad największymi grzechami producentów. Przekonajmy się jakie są najczęstsze wady pieczywa i z czego one wynikają.

    Dowiedz się więcej
  • 10/08/2022
    Jakie informacje powinny zawierać woreczki foliowe na chleb?

    Odpowiednie oznakowanie towaru nie jest wyłącznie ukłonem w stronę konsumenta — jest to w zasadzie wymóg prawny, który zobowiązuje producenta artykułów spożywczych do umieszczenia szeregu informacji na opakowaniu. Branża piekarnicza i cukiernicza nie są tutaj wyjątkiem. Co właściwie powinno znaleźć się na woreczkach na chleb? Przekonajmy się!

    Dowiedz się więcej
  • 27/06/2022
    Dlaczego foliowe opakowania to najlepsza opcja, by dłużej przechowywać pieczywo?

    Dystrybucja pieczywa może przybierać różne formy, a producenci, właściciele sklepów i hurtowni, a także końcowi konsumenci nieuchronnie stają w obliczu kilku ważnych decyzji. Jedną z nich jest właśnie wybór opakowania dla wyrobów piekarskich. Dlaczego woreczki foliowe to dobra opcja, jeśli chcemy możliwie najdłużej zachować świeżość produktu? Poniżej omawiamy najważniejsze zalety tego rozwiązania.

    Dowiedz się więcej
  • 14/03/2022
    Odpowiednie pakowanie pieczywa to podstawa!

    Eksperci firmy Tripak specjalizującej się w produkcji różnego rodzaju opakowań na pieczywo odpowiadają dlaczego warto zainwestować w specjalistyczne woreczki na chleb.

    Dowiedz się więcej
  • 14/03/2022
    Wybieramy najlepsze opakowania na pieczywo!

    Na rynku znajdziemy wiele ofert z opakowaniami na chleb, workami foliowymi na chleb czy torebkami na pieczywo. Przy wyborze odpowiedniego opakowania na pieczywo Twojej Piekarni musisz pamiętać o wielu aspektach, dzięki którym zachowasz jakość i aromat swoich produktów.

    Dowiedz się więcej
  • 12/03/2022
    Twoje wypieki zasługują na wysokiej jakości opakowania z nowoczesnymi Etykietami!

    W dobie ogromnej konkurencji na rynku piekarni, ważne jest to, aby wyróżnić się z tłumu i zaistnieć na rynku ze swoją marką. Etykieta na pieczywie odgrywa ogromną rolę w marketingu bezpośrednim, gdyż głównym jej celem jest przykucie uwagi konsumenta. Z doświadczenia w pracy z różnymi piekarniami wiemy, iż udana etykieta na pieczywo to taka, która zachęca do zakupu.

    Dowiedz się więcej
  • 11/03/2022
    Wybór odpowiedniego opakowania na pieczywo to sukces dla Twojej piekarni!

    Zapach pieczywa, jego świeżość oraz smak można przedłużyć i to w bardzo prosty sposób. Wystarczy tylko, że zaopatrzysz się w cenione na rynku produkty firmy Tripak takie jak: opakowania na chleb, woreczki na pieczywo, worki foliowe na chleb czy też torebki do chleba. Firma posiada szeroki wachlarz kombinacji produktów wraz z różnymi rozmiarami oraz wzorami etykiet na chleb. Skontaktuj się z nami telefonicznie lub za pośrednictwem strony www, a specjalnie dla Ciebie stworzymy dopasowane do Twoich wypieków opakowania na pieczywo.

    Dowiedz się więcej
  • 10/03/2022
    Jak wybrać odpowiednie opakowanie na wypieki w Twojej piekarni?

    Świeży chleb oraz bułki to dla każdego Klienta piekarni gwarancja wyśmienitych kanapek i doskonałe dopełnienie wielu dań. Przed wyborem najlepszego pieczywa klient kieruje się zarówno walorami odżywczymi, smakiem, zapachem oraz…. oczywiście opakowaniem na pieczywo. Dlatego też firma Tripak współpracując z najlepszymi piekarniami stworzyła opakowania na pieczywo, worki foliowe na chleb czy też woreczki na bułki, dzięki którym wypieki zachowują swój zapach i aromat oraz świeżość. Wybierając opakowanie na pieczywo musisz zwrócić szczególną uwagę na jakość wyprodukowania oraz na estetykę opakowania swoich wypieków.

     

    Dowiedz się więcej
  • 09/03/2022
    Słodki smak sukcesu zapewnią Ci nasze opakowania dla cukierni!

    Jak sprawić, żeby niesamowity smak i zapach ulubionych drożdżówek, ciastek i innych wyrobów cukierniczych Twojej firmy pobudzał zmysły klientów nie tylko w momencie zakupu przysmaku, ale pozostawał długo żywy również w domu klienta? Nic prostszego. Wystarczy skorzystać z wypróbowanych produktów naszej firmy, która od lat pomaga wielu cukierniom i piekarniom we właściwym eksponowaniu i transporcie wyrobów cukierniczych, chleba i innych wypieków.

    Dowiedz się więcej
  • 08/03/2022
    Woreczki na pieczywo – jaki materiał wybrać?

    Pakowanie pieczywa w woreczki to coś więcej niż możliwość oznaczenia wyrobów nazwą piekarni. Woreczki do chleba chronią pieczywo przed zabrudzeniami i wysychaniem, zapobiegają skażeniu mikrobiologicznemu, utrzymują odpowiednią temperaturę i ograniczają uwalnianie się pary wodnej.

    Dowiedz się więcej