Pakowanie pieczywa

Tripak to firma specjalizująca się w produkcji woreczków na chleb, dostosowanych do indywidualnych potrzeb każdego klienta. Pakowanie pieczywa jest procesem, który ma na celu jak najdłuższe zachowanie trwałości i zdatności do spożycia wypieku oraz zapobiegnięcie oddziaływaniu osób trzecich na artykuł, co skutkuje jego skażeniem mikrobiologicznym. Worki foliowe muszą ochronić chleb przed wysuszeniem, a jednocześnie umożliwić ulatnianie się pary wodnej, której obecność może prowadzić do powstawania pleśni.

Pakowanie pieczywa

Woreczki do pakowania chleba – cechy opakowań

Do pakowania pieczywa wykorzystywane są materiały, takie jak folia polietylenowa, polipropylenowa i perforowana, papier oraz rozwiązania wielowarstwowe, dobierane w zależności od przewidywanego czasu przechowywania oraz typu chleba. Opakowania muszą posiadać odpowiednią odporność mechaniczną, pozwalającą na uniknięcie ich zniszczenia czy zakażenia oraz powinny wytrzymywać niskie oraz wysokie temperatury. Ponadto, należy także zwrócić uwagę na to, jaką przenikliwością tlenu, pary wodnej i aromatu cechują się dane woreczki. Pieczywo pakowane jest najczęściej poprzez owijanie go, wkładanie w torebkę formowaną (z półrękawa, z dwóch wstęg, z półrękawa o zgrzewie kątowym) lub umieszczanie w gotowym worku zamykanym klipsem.

Profesjonalnie wykonane opakowania do pieczywa

Wyróżnienie Twojej marki

Nasza firma doskonale rozumie jak dużym wyzwaniem jest prawidłowe pakowanie pieczywa, dlatego dostarcza klientom tylko i wyłącznie wysokiej klasy rozwiązania. Opakowania foliowe marki Tripak pozwolą wypiekom zachować trwałość na dłużej, a dodatkowo zadziałają jako interesująca forma reklamy. Produkowane przez nas woreczki na chleb z nadrukiem umożliwią klientom zawarcie informacji handlowej w postaci logo, składu oraz wielu innych danych.